Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Auteur:
datum:
Categorie:
tags:

To Excel or not to Excel, that is the question

To excel vertaalt zich in het Nederlands naar: overtreffen, uitblinken, uitmunten en excelleren.

Maar het is ook een programma van Microsoft. Een elektronische spreadsheet, gebaseerd op de papieren sheets die gebruikt werden door accountants. Rijen en kolommen in een worksheet maken samen een workbook. Het kan een enorm bos aan data worden, met een nog groter bos aan mogelijkheden.

Excel geeft je de mogelijkheid om je data op te slaan te organiseren en te manipuleren. Het werkt makkelijk, je kan direct beginnen met het invoeren van data het verder verrijken en uitbreiden.

Je kan Excel gebruiken voor het opslaan van contactgegevens, naam, telefoonnummer en email adres, een kleine groenstrook. Maar je kan er ook mee verbinden, essentiële data verzamelen en deze bewerken tot informatie waar je als organisatie op kan sturen, een regenwoud aan mogelijkheden. Wat bedoel ik daarmee?

Voorbeeld 1: Koppel je administratie aan je werkvoorraad en urenregistratie en laat Excel je factuur opmaken met een druk op de knop zet Excel ze om in facturen en Outlook verstuurt ze automatisch voor je. Dit kan ook in een CRM pakket, maar soms heb je dat niet allemaal nodig. Je zal voor een klein park ook geen 5000 bomen planten, dat structureer je, kijkt hoe groot bomen worden en of ze op de juiste plaats staan, dat doen wij ook met data, we overwegen de informatie vraag van vandaag en morgen.

Voorbeeld 2: Realtime informatie weergeven uit je systemen en deze data direct inzichtelijk maken. Bij een leasemaatschappij kunnen dat de hoeveelheid auto’s zijn die beschikbaar zijn, en voor de garage de stroom auto’s die de komende week zich zal melden voor onderhoud. Een mooi gestructureerd aangeplant bos.

Voorbeeld 3: Je organisatie gebruikt Excel en dit is uitgegroeid tot een werkwijze welke inmiddels zo complex geworden is dat alles op manier A en B moet. De maker van de tools werkt inmiddels ergens anders of is met pensioen. Werkt dit nog voor de organisatie of is het tijd om te ontrafelen en je data te verwerken zodat het in lijn is met de stand van de techniek van vandaag? Door de bomen het bos niet meer zien is geen optie.

Je organisatie bezit vaak al heel veel data waar je wat mee kan doen om je doelen vast te stellen en inzicht in talloze dingen te geven. Maar vaak zit deze data ‘verstopt’ in verschillende programma’s. Waardoor het data blijft, een hoop cijfertjes en tekst die ingevoerd worden voor vastlegging maar beperkt blijven tot individuele stukjes data, wij veranderen data in informatie.

Terug naar de betekenis van Excel. Overtreffen, uitblinken, uitmunten en excelleren. Dat doen wij, wij hebben gezamenlijk een mensenleven ontwikkel ervaring binnen het automatiseren van Office applicaties, het inzichtelijk maken van data en dit veranderen naar (financiële) informatie waar op gestuurd kan worden. Wij werken met analisten die begeleiden in mogelijkheden en onmogelijkheden met als doel om zo efficient mogelijk te komen tot de inzichten die jij voor je bedrijf wil zien. Wij gebruiken naast formules in Excel, VBA, eigenlijk programmeren we in de Office Suite.

Wil jij weten wat wij kunnen doen met jou data? Wij gaan graag de uitdaging aan, geven graag inzicht in de mogelijkheden. Wij beloven dat je jezelf daarna af zal vragen waarom je dit niet eerder hebt aangepakt.

Het fijne aan data is dat je vaak een historie hebt opgebouwd, dus je kan direct inzage krijgen in het verleden en heden. Dit proces kan erg snel gaan en veel inzicht geven in je bedrijfsvoering.

Wil jij ervaren hoe wij van We Excel overtreffen, uitblinken, uitmunten en excelleren? Laten we een boompje opzetten!

Ik heb jullie dingen zien doen met Excel waarvan ik niet eens wist dat het überhaupt kon.

– Marco van Berlo over WeExcel