Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Auteur:
datum:
Categorie:
tags:

Voorstellen: Barry van Kessel

barry van kessel
Barry is een ontwikkelaar die zich vastbijt in elk verzoek om een proces, activiteit of taak te automatiseren. Hij beperkt zich bij het uitwerken en oplossen van het vraagstuk niet alleen tot de technische vaardigheden waarover hij beschikt maar kijkt ook naar andere mogelijkheden en als hij verwacht daarmee tot een efficiëntere oplossing te komen, zal hij zich deze eigen maken en toepassen.

In zijn begindagen als externe rapportage consultant bij financiële instellingen ontwikkelde hij al heel snel tools en administraties om zijn werkzaamheden eenvoudiger vast te leggen en te ondersteunen. Hij betrapte zichzelf erop dat hij het ontwikkelen van deze hulpmiddelen interessanter en uitdagender vond dan het aansluiten van grote systemen op een rapportagesysteem.

De ontwikkeling van deze hulpmiddelen bleef niet onopgemerkt bij zijn deelname aan projecten en het werd meer regel dan uitzondering dat hij het verzoek van of via projectleden kreeg om aanvullend adminstraties en/of processen te automatiseren. De aanleiding voor de aanvraag bleek veelal hetzelfde: het gat verkleinen tussen de geboden functionaliteit door de reguliere grote systemen en de gewenste functionaliteit van de gebruikers. De reden waarom niet voorzien was in de gewenste functionaliteit ook: het aanpassen van de reguliere systemen was te duur, te complex of had geen prioriteit.

Ik zie het als mijn missie om deze gaten te verkleinen zodat werken binnen een geautomatiseerde omgeving niet wordt ervaren als een beperking maar als een kans om werkzaamheden sneller, efficiënter en met minder fouten uit te voeren. Aanvullend wordt hierdoor het werkplezier, de productiviteit en de flexibiliteit vergroot en stimuleert het om na te denken over verdere automatisering van taken en processen. Dit alles komt zowel de werknemer als het bedrijf ten goede.

Het wordt voor de eindgebruikers met de huidige kantoorsoftwarepakketen die ook een programmeeromgeving aanbieden en de zogenaamde Low-Code/No-Code ontwikkelplatformen steeds eenvoudiger om op maat gemaakte bedrijfsoplossingen te ontwikkelen. Het enthousiasme van de eindgebruiker kan er echter voor zorgen dat er een wildgroei aan goedbedoelde oplossingen ontstaat die op termijn niet meer onderhouden kunnen worden.

WeExcel adviseert hoe om te gaan met deze ontwikkeling zodat de bedrijfsoplossingen onderhoudbaar blijven en voldoen aan wet- en regelgeving en ontwikkelstaandaarden die zich in de praktijk bewezen hebben. Daarnaast biedt WeExcel ook de mogelijkheid om tijdelijk een team van professionals in te zetten om een aantal bedrijfsoplossingen te realiseren.