Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Auteur:
datum:
Categorie:
tags:

Voorstellen: Emil Borgesius

emil borgesius

Emil Borgesius een pragmatische analist met een liefde voor mensen, processen, projectmanagement en security. Zijn faciliterende stijl van begeleiden ontzorgt de klanten waarmee hij werkt; het basisprincipe ‘lead-by-example’ is een van de basisprincipes van zijn hands-on mentaliteit. Goedlachs bepaalt hij in samenspraak een helder doel en stelt hij alles in zijn arsenaal beschikbaar om het gestelde doel te behalen. Hij doorgrond de materie en zal helder en duidelijk een plan ontvouwen.

Emil is begonnen in de financiele sector waar hij vaak de ruimte kreeg om zijn plannen en ideeën uiting te geven. Hieruit zijn onder andere samen met de andere partners van We Excel mooie projecten voortgekomen, een complete automatiserings van de facturatie voor een grote private bank bijvoorbeeld. Hierbij is een enorme productiviteitswinst behaald. Daarnaast is voor dezelfde private bank een systeem opgezet waarbij het CRM, het aandelenportefeuille systeem en de klantendatabase samengevoegd zijn om op basis van portefeuilleinformatie klanten te kunnen aanschrijven via vijfverschillende communicatiekanalen. Dit project was een doorslaand succes. De marketingafdeling heeft het geadopteerd en het systeem is inmiddels internationaal uitgerold. Het project is omschreven als ‘een mega succes. Een efficientie en kwaliteitslag in de dienstverlening’

Agile en Lean zijn opvattingen waarin Emil zich mee verenigd heeft. Efficient werken en effectief met tijd omgaan met de focus op de behoeften van het project maken hem een doeltreffende productowner / projectmanager / scrummaster / projectmanager. Meestal schakelt hij tussen de bovenstaande functies om het project te realiseren, zodat het project het hoogste rendement kan behalen.

De focus ligt altijd op de mensen binnen het project en niet op het uitwerken van enorme plannen/toepassingen. De voorkeur gaat uit naar transparante kleine stapjes, om een duidelijk beeld van voortgang te scheppen voor de klant. Instappen en gaan, het spoor is duidelijk te volgen, van station naar station, Het is duidelijk waar gestopt wordt en hoe laat de trein aankomt, de eindbestemming is bekend. Evolutie geen revolutie.

Naast kennis van systemen en processen is de verandering implementeren in de business een van kanten van het project waar hij veel plezier aan beleeft en genoegen uit haalt. Mensen prettiger laten werken waarbij meer gerealiseerd kan worden in hetzelfde tijdsbestek is een continue uitdaging. Veranderen zit in zijn genen, continue veranderen is zijn ding.